- 200 g revet WoW-Mozzarellaalternativ eller WoW-Cheddaralternativ
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1-2 auberginer
- 1 squash
- 2 gulerødder
- 1 stor snackpeber
- 50 g røde linser
- 10-15 stk. forkogte kartofler i skiver
- 2 dl hakkede flåede tomater
- ½ liter ”Amo” madlavningscreme 4-7 %
- olie til stegning
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- ½ tsk spidskommen
- ¼ – ½ tsk kanel (efter smag)
- 2 spsk. tomatpuré
- Salt og peber
- Maizena til jævning (hvis nødvendigt)
Gratineret WoW Moussaka
4 kuverter
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Skær auberginerne på langs i ca. ½ cm tykkelse, drys med salt, og lad dem ligge i en sigte i 5-10 minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i ½-1 cm skiver. For-kog kartoflerne i ca. 8-10 minutter.
- Hak løg og hvidløg fint. Skær squash, gulerødder og snackpeber i tern på 1×1 cm, og sautér dem sammen med løgene i en gryde. Tilsæt linser, hakkede tomater, tomatpuré, krydderier, salt og peber. Lad det simre i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre. Tilsæt lidt vand, hvis saucen virker for tør.
- Steg aubergineskiverne på en pande, indtil de er møre.
- Varm Ama flødealternativ op i en gryde, og jævn med maizena. Krydr med salt og peber. Tilsæt derefter den revne WoW-Cheddaralternativ eller Wow-Mozzarellaalternativ, og rør rundt, indtil den er smeltet. Fjern fra varmen.
- Saml moussakaen: Start med 1/3 af den hvide WoW! sauce i bunden, derefter tomatsauce, og herefter lag af aubergine, tomatsauce, kartofler, tomatsauce, skiftevis mellem lagene. Slut af med den hvide WoW! sauce på toppen.
- Bag i ovnen i ca. 25-40 minutter ved 180-200°C, indtil retten er gratineret og gennemvarm.
- Server med tzatziki og salat.Denne ret er en god måde at bruge rester af grøntsager fra køleskabet.
Produkter