WoW! Moussaka

Musaka med WoW! Revet plantebaseret ostealternativ med cheddar eller mozzarella smag
4 kuverter

Ingredienser

  • 200 g revet WoW-Mozzarellaalternativ eller WoW-Cheddaralternativ
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 auberginer
  • 1 squash
  • 2 gulerødder
  • 1 stor snackpeber
  • 50 g røde linser
  • 10-15 stk. forkogte kartofler i skiver
  • 2 dl hakkede flåede tomater
  • ½ liter ”Amo” madlavningscreme 4-7 %
  • olie til stegning
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • ½ tsk spidskommen
  • ¼ – ½ tsk kanel (efter smag)
  • 2 spsk. tomatpuré
  • Salt og peber
  • Maizena til jævning (hvis nødvendigt)

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginerne på langs i ca. ½ cm tykkelse, drys med salt, og lad dem ligge i en sigte i 5-10 minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i ½-1 cm skiver. For-kog kartoflerne i ca. 8-10 minutter.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Skær squash, gulerødder og snackpeber i tern på 1×1 cm, og sautér dem sammen med løgene i en gryde. Tilsæt linser, hakkede tomater, tomatpuré, krydderier, salt og peber. Lad det simre i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre. Tilsæt lidt vand, hvis saucen virker for tør.
  3. Steg aubergineskiverne på en pande, indtil de er møre.
  4. Varm Ama flødealternativ op i en gryde, og jævn med maizena. Krydr med salt og peber. Tilsæt derefter den revne WoW-Cheddaralternativ eller Wow-Mozzarellaalternativ, og rør rundt, indtil den er smeltet. Fjern fra varmen.
  5. Saml moussakaen: Start med 1/3 af den hvide WoW! sauce i bunden, derefter tomatsauce, og herefter lag af aubergine, tomatsauce, kartofler, tomatsauce, skiftevis mellem lagene. Slut af med den hvide WoW! sauce på toppen.
  6. Bag i ovnen i ca. 25-40 minutter ved 180-200°C, indtil retten er gratineret og gennemvarm.
  7. Server med tzatziki og salat.

    Denne ret er en god måde at bruge rester af grøntsager fra køleskabet.